misschien wel

jouw nieuwbouw architect
in Utrecht

Een woning laten bouwen doe je niet elke dag. En het is veel meer dan een ontwerp alleen. Er zijn nog veel meer elementen die een rol spelen. Waar moet je beginnen? Wat gaat het kosten? Daarnaast zijn er nog veel meer andere elementen die een rol spelen. Het is een specifiek traject wat met zorg en aandacht doorlopen dient te worden. Een nieuw huis bouwen is een flinke uitdaging en de hulp van een ervaren architect is dan ook verstandig. Zo ben je verzekerd van een vakkundig ontwerp zodat alles zo soepel mogelijk verloopt. Jouw nieuwe woning laat je realiseren door MN Architecten uit Utrecht. Met jarenlange ervaring in het vak en de combinatie van een luisterend oor en innovatief denken is het eindresultaat precies wat jij voor ogen hebt, en meer! We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden van een eventuele nieuwbouw woning.
misschien wel

jouw nieuwbouw architect
in Utrecht

Een woning laten bouwen doe je niet elke dag. En het is veel meer dan een ontwerp alleen. Er zijn nog veel meer elementen die een rol spelen. Waar moet je beginnen? Wat gaat het kosten? Daarnaast zijn er nog veel meer andere elementen die een rol spelen. Het is een specifiek traject wat met zorg en aandacht doorlopen dient te worden. Een nieuw huis bouwen is een flinke uitdaging en de hulp van een ervaren architect is dan ook verstandig. Zo ben je verzekerd van een vakkundig ontwerp zodat alles zo soepel mogelijk verloopt. Jouw nieuwe woning laat je realiseren door MN Architecten uit Utrecht. Met jarenlange ervaring in het vak en de combinatie van een luisterend oor en innovatief denken is het eindresultaat precies wat jij voor ogen hebt, en meer! We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden van een eventuele nieuwbouw woning.
Plan kennismaking
Persoonlijk en vakkundig ontwerp
Start met een leeg kavel of bestaand gebouw; bij MN Architecten krijg je een doordacht en op maat gemaakt ontwerp. Laat ons jouw droomhuis ontwerpen.
betrouwbare bouwplannen
Zodra je tevreden bent, zetten we alles op papier. Wij dienen de vergunning in en helpen je bij het vinden van een betrouwbare aannemer.
perfectie tot en met de uitvoering
We blijven betrokken van ontwerp tot oplevering, zodat alles klopt. Verwacht een architectonisch pareltje.
Kan ik je helpen?
Ik help je graag met al je vragen over jouw project.
+31 (0)30 207 20 25Plan adviesgesprek

Laat jouw nieuwe woning uitvoeren door een ervaren architect in Utrecht

Een ontwerp en bouwproces is vaak intensief en kan lang duren dat gemoeid gaat met zeker niet de minste kosten. Het aangaan van zo’n traject kan een stressvolle onderneming zijn. Juist dan wil je iemand naast je hebben staan die je kan adviseren, meedenken en jouw stress en zorgen voor een groot deel kan wegnemen. MN Architecten heeft jarenlange ervaring in het vak. De combinatie van een luisterend oor en innovatief meedenken is onze kracht. Wij zijn pas tevreden als jij echt tevreden bent. Daarom werken wij het liefst voor ambitieuze opdrachtgevers.

Wij van MN Architecten in Utrecht staan jou graag bij in het proces de uiteindelijke woning van jouw wensen te realiseren. We helpen je door het hele ontwerp en bouwproces. Van eerste schets tot het uiteindelijke huis van je dromen. Onze ontwerpen zijn doorgaans eigentijds, we voegen daarmee een nieuw tijdlaag aan de bestaande woning toe. Maar proberen er wel een eenheid van te maken. En zorgen dat deze doordacht zijn zodat ze ook op lange termijn wooncomfort kunnen bieden. We zijn altijd bereid een stap extra te zetten om het gewenste eindresultaat te realiseren wat jij precies voor ogen had, en meer! Wij creëren voor jou een vanzelfsprekend bijzonder, bijzonder vanzelfsprekend plan.

Parkstraat Ground floor LQ 007
Uitbouw van een woning aan de Parkstraat Utrecht

Het voordeel van werken met een architect is dat de plannen doordacht en verrassend zijn, en helemaal op maat zijn ontworpen voor een specifieke situatie en jou als opdrachtgever. Door in de plannen exact vast te leggen hoe het ontwerp moet worden uitgevoerd zal het bouwproces soepel verlopen. En bestaat er minder kans op uitloop van de werkzaamheden of meerwerk tijdens de uitvoering. Zodat het eindresultaat net zo mooi wordt als het ontwerp.

duurzaam bouwen

Wij geloven dat een gebouw wat doordacht is gemaakt, lang meegaat en daardoor duurzaam is. In onze ontwerpen werken we graag met duurzame en/of bio-based materialen. Daarnaast werken we met nevenadviseurs. In de plannen verwerken wij duurzaamheidsadvies, voor energie zuinige systemen. En integreren we vaak specifiek advies over het duurzaam maken van je woning. Wij streven er naar uw project zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Wil je meer weten? lees onze blog: duurzaam (ver)bouwen van woning of gebouw: 8 adviezen van een architect.

concept deventer plaatje
Indeling van een nieuwbouw woning in Deventer, die wij mochten ontwerpen.

Laat een uitbouw volledig op maat ontwerpen naar jouw wensen.

Bij een goed ontwerp van je nieuwe woning is niet alleen het esthetische aspect van belang. Een goed ontwerp van je woning is belangrijk voor je welzijn en je woongenot. Het ontwerp afstemmen op de specifieke locatie is daarbij een must. Met uitzicht en daglichttoetreding precies op de plek waar deze nodig is. Ruimte kun je optisch groter laten lijken door licht toe te voegen. Door er meer van naar binnen te halen kun je een ruimte een enorme boost geven en groter laten lijken dan dat deze daadwerkelijk is.

Het proces

Wij starten ons ontwerptraject altijd met een intake, tijdens deze intake bespreken we jouw wensen, we adviseren over wat haalbaar is, binnen jullie budget en jullie planning, en binnen de bouwregels. We kijken naar de huidige situatie van de woning en de ligging. Naar aanleiding van de intake maken we een offerte voor jullie ontwerp op maat.

bestaande situatie

Na akkoord gaan we aan de slag met een inventarisatie van de bestaande toestand, aan de hand van beschikbare informatie, eventueel worden bouwtekeningen uit het bouwarchief opgevraagd. De bestaande toestand wordt geanalyseerd en uitgetekend.

voorontwerp

Als de bestaande toestand op papier staat beginnen wij met het ontwerpproces. Wij nemen daarin altijd jouw wensen mee, maar kijken ook kritisch naar wat de woning en het wooncomfort ten goede komt. In de eerste ontwerpfase presenteren wij vaak meerdere ontwerpen, voor zowel exterieur als interieur, waaruit jij kan kiezen. We presenteren ze door middel van plattegronden, gevelaanzichten, doorsnedes, 3D beelden.

Na de eerste ontwerpfase, als je een keuze hebt gemaakt van welke richting je op wilt kunnen wij voorlopige bouwkostenraming opvragen bij een aannemer. Zo heb je een schatting wat kostentechnisch de gevolgen zijn van de uitbouw en de wijzigingen in de woning. En kunnen verdere keuzes gemaakt worden in het ontwerp.

Een nieuwbouw woning realiseren is iets wat gepaard gaat met veel bouwregels. Zeker de gemeentelijke kaders kunnen voor grote uitdagingen zorgen. De haalbaarheid van het project kan in een vroeg stadium met één van de gekozen ontwerpen via een principe-aanvraag bij de gemeente en de welstand worden gecheckt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Image3-1-e1692892279847.png
3D impressie van de verbouwing van een bungalow in Odijk

Definitief en technisch ontwerp

Als het ontwerp eenmaal binnen het beoogde budget valt werken wij het ontwerp verder uit tot een definitief en uiteindelijk technisch ontwerp. Wij dienen voor jou de vergunningsaanvraag in. Er is altijd een constructieadvies nodig bij het realiseren van een nieuwbouw woning, ook vraagt de gemeente om de constructieberekeningen in te dienen voordat de bouw start. Wij vragen voor jou bij een constructeur een dergelijk advies op, en verwerken deze in de tekeningen. Zodra er een technisch ontwerp ligt kunnen wij je bijstaan in de aannemerselectie, met het technisch ontwerp kunnen zij een volledige kostenraming maken waardoor je een duidelijke keuze kan maken voor welke aannemer je kiest.

Gemeente, aannemers en nevenadviseurs

Het contact met de gemeente, aannemer, meubelmaker en nevenadviseurs doen wij voor jou. Wij vragen de offertes en adviezen aan, en verwerken ze in de tekeningen. Wij hebben een selectie van aannemers waar we vaker mee werken en goede ervaringen mee hebben, maar staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen indien gewenst.

bouwuitvoering

Het ontwerpproces stopt niet als het technisch ontwerp afgerond is, ook tijdens het bouwproces zijn er ontwerpkeuzes nodig die van belang zijn voor een mooi eindresultaat. Wij kunnen namens jullie er op toezien op een correcte bouwuitvoering. Indien gewenst kunnen wij namens jullie de aannemer controleren en/of toezicht houden op de bouwwerkzaamheden, werktekeningen maken, en de oplevering organiseren.

Kijk hieronder voor onze referentieprojecten. Heb je vragen? Hieronder vind je veel gestelde vragen terug. Nog meer vragen of gewoon nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen? Plan een kennismakingsgesprek hieronder in!

Maarten heb ik tijdens het verbouwen van de Koepelkerk ervaren als zeer bekwaam en betrokken, en bovendien als buitengewoon prettig persoon.

Thies van de Wal
Commissie van Beheer, Koepelkerk Arnhem

Het is belangrijk om een klik te ervaren met de architect die je uitkiest. Het is toch degene aan wie je jouw droomwoning toevertrouwt, plus je brengt ontzettend veel tijd met elkaar door. Maarten heeft onze wensen zo exact vertaald dat het lijkt alsof de woning om ons heen is gegroeid. Ik voel mij hier dan ook erg thuis. En ben Maarten erg dankbaar dat we nu zo´n fijne plek hebben voor onszelf en de kinderen.

Simone Kok
Particulier project

Door goede vragen en mooie, creatieve visualisaties kregen we goed inzicht in de concrete (on)mogelijkheden van onze bouwplannen.

Egbert Ribberink
Stichting Agapè

Maarten was als architect betrokken bij de duurzame renovatie van het pand van onze woongroep Overhoop. Werken met tweedehands materiaal is zo makkelijk nog niet, ook niet voor een architect. Ik ben daarom blij dat hij zich flexibel heeft opgesteld tijdens de renovatie. Het resultaat is heel mooi en speels geworden, precies zoals wij wilden. Technisch is alles kloppend, daar heeft Maarten ook voor gezorgd. We hebben echt samen als teams iets moois neergezet. De praktische oplossingen rondom onze duurzame aanpak, het meedenken over kwaliteit en betaalbaarheid vanuit Maarten heb ik als zeer prettig ervaren. Ik kan hem iedereen aanbevelen, vooral iedereen voor wie duurzaamheid belangrijk is.

Frank Mulder
Overhoop woongroep

Maarten heeft ons geweldig bijgestaan in het out-of-the-box-denken over de uitbreiding van onze woning binnen de vele kaders van het bestemmingsplan. Zijn flexibiliteit en assistentie vormden een betrouwbare uitvalsbasis in de drukke verbouwingsperiode.

Jacqueline Niezink
particulier project

Maarten ontwierp met ons samen ons droomhuis. Hij heeft ons veel geld bespaard door slimme oplossingen voor problemen en scherpe onderhandelingen met externen.

Ruben Hofstee
particulier project
Kan ik je helpen?
Ik help je graag met al je vragen over jouw project.
+31 (0)30 207 20 25Plan adviesgesprek

Veel gestelde vragen

De kosten van een architect hangen van veel factoren af. Gaat het om een nieuwbouw of juist de verbouwing van een woning? Betreft het een monument? Heb je vergunningen nodig? En wat zijn jouw wensen als opdrachtgever? Al deze aspecten hebben invloed op de uiteindelijke kosten. Om een duidelijke indicatie te geven van de mogelijke kosten of een offerte zullen we met elkaar in gesprek moeten gaan. Wij werken met een vaste prijs per fase tot en met het technisch ontwerp, zo weet je precies wat je kwijt bent en heb je geen verrassingen achteraf.

Wij hebben ons stappenplan kort uitgelegd op de website, kijk hier.

HHet voordeel van werken met een architect is dat de plannen doordacht en verrassend zijn, en helemaal op maat zijn ontworpen voor een specifieke situatie en opdrachtgever. Door in de plannen exact vast te leggen hoe het ontwerp moet worden uitgevoerd zal het gebouwde eindresultaat waarschijnlijk net zo mooi worden als het ontwerp. Daarnaast vormt een uitgewerkt plan een goede basis voor een soepel bouwproces met minimale kans op uitloop van de werkzaamheden of meerwerk tijdens de uitvoering. Namens jou kunnen wij toe zien op een correcte bouwuitvoering. Een bijkomend voordeel van werken met een architect is dat het mogelijk is om met het uitgewerkte bouwplan bij meerdere aannemers een goed vergelijkbare offerte op te vragen, waarbij het aanbestedingsvoordeel aanzienlijk kan oplopen. Offertes kunnen namelijk sterk verschillen per aannemer.

Wij werken op basis van een offerte met een prijs per fase. Na het afronden van de werkzaamheden in een fase, factureren wij het desbetreffende bedrag voor die fase. Zo hou je een duidelijk overzicht van de gemaakte kosten.

Nee, na elke fase kun je besluiten niet verder te gaan met het traject. Dan kan je stoppen met het traject, en rekenen we af tot waar we zijn gekomen. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de (ver)bouwkosten hoger uitpakken dan uw budget, waardoor je misschien toch andere plannen gaat maken. Of, ook al komt het zelden voor, kan het zijn dat je niet tevreden bent over het ontwerp.

Jazeker. In het ontwerpproces wordt al in de grote lijnen gekeken naar het interieur, omdat deze samen gaat met het exterieur. Sterker nog, ons ontwerp komt vaak vanuit het interieur tot stand. Wij denken graag mee over de materialen en kleuren. Indien gewenst kunnen we ook een ontwerp voor jouw nieuwe keuken, badkamer, het lichtplan of het vaste meubilair. Wij werken daarvoor samen met een aantal meubelmakers, als je zelf een voorkeur heeft voor een meubelmaker is dat ook mogelijk. Wij geven geen styling- of meubeladvies.

Bouwen is duur. Maar zijn afhankelijke van veel factoren in jouw project. Zoals welke materialen en installaties worden toegepast, en hoe hoog is het afwerkingsniveau. In het kennismakingsgesprek kunnen wij vaak wel goed inschatten of jouw wensen en budget op één lijn liggen. Daarnaast kunnen wij in het ontwerptraject meedenken om het ontwerp zo te maken dat het net wat beter binnen jouw budget past. Neem contact met ons op voor meer informatie of het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Nee, wij hebben een netwerk aan aannemers en bouwbedrijven waar we samen uit kunnen kiezen. Op basis van jullie project kunnen wij vaak al goed inschatten welke aannemers passen bij jullie wensen. En we staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Als jullie zelf een aannemer hebben waar jullie goede ervaringen mee hebben, of van hebben gehoord, is het zeker mogelijk deze mee te nemen in de aannemerselectie.

Gemeentes hebben wettelijk gezien 8 weken de tijd om uitsluitsel te geven over je vergunningsaanvraag. De gemeente kan ervoor kiezen éénmalig dit termijn te verlengen met 6 weken. Wij vragen namens u de vergunning aan, en onderhouden tot aan vergunning contact met de gemeente.

Ja, om de bestaande situatie zo goed mogelijk uit te tekenen werken wij altijd met archieftekeningen. Als je deze al hebt is dat mooi meegenomen, maar je hoeft ze niet zelf aan te vragen. Dat doen wij voor jou.

Kan ik je helpen?
Neem vrijblijvend contact op voor een kop koffie of voor meer informatie. Ik help je graag in een kennismakingsgesprek.
maarten@mn-architecten.nl+31 (0)30 207 20 25
Wil je meer informatie over hoe we jouw project op weg helpen?