Misschien wel

de beste architect
voor jouw transformatie

Een bestaand pand transformeren is altijd een leuke uitdaging voor architecten. In sommige gevallen zijn het mooie karakteristieke gebouwen met vaak veel geschiedenis, in andere iets minder. Maar in beiden gevallen is het van belang dat deze gebouwen verbeterd worden zonder dat het architectonische karakter verdwijnt. Zodat deze gebouwen weer een functie krijgen. MN Architecten heeft ervaring met transformatie projecten, en kan jullie adviseren en begeleiden in een dergelijk project.
Misschien wel

de beste architect
voor jouw transformatie

Een bestaand pand transformeren is altijd een leuke uitdaging voor architecten. In sommige gevallen zijn het mooie karakteristieke gebouwen met vaak veel geschiedenis, in andere iets minder. Maar in beiden gevallen is het van belang dat deze gebouwen verbeterd worden zonder dat het architectonische karakter verdwijnt. Zodat deze gebouwen weer een functie krijgen. MN Architecten heeft ervaring met transformatie projecten, en kan jullie adviseren en begeleiden in een dergelijk project.
Plan kennismaking
Persoonlijk en vakkundig ontwerp
Start met een leeg kavel of bestaand gebouw; bij MN Architecten krijg je een doordacht en op maat gemaakt ontwerp. Laat ons jouw droomproject ontwerpen.
betrouwbare bouwplannen
Zodra je tevreden bent, zetten we alles op papier. Wij dienen de vergunningen in en helpen je bij het vinden van een betrouwbare aannemer.
perfectie tot en met de uitvoering
We blijven betrokken van ontwerp tot oplevering, zodat alles klopt. Verwacht een architectonisch pareltje.
Kan ik je helpen?
Ik help je graag met al je vragen over jouw project.
+31 (0)30 207 20 25Plan adviesgesprek

Laat jouw kantoorpand transformeren door een ervaren architect

Een gebouw wat jarenlang leeg staat is niet goed voor het gebouw, en ook niet voor zijn omgeving. Vaak is de eerste gedachte om het gebouw te slopen, maar waarom niet een stukje geschiedenis bewaren? Bij de transformatie van (leegstand) vastgoed wordt een leegstaand pand getransformeerd voor een nieuw bestemming. Een oude school die omgebouwd wordt tot kantoor, of een winkelpand dat een woning wordt. In sommige gevallen herkent u het gebouw niet meer terug na de transformatie, in andere blijven houden we de monumentale details van het gebouw in stand en verwerken op een eigentijdse manier het nieuwe ontwerp er in. Door een nieuwe functie aan het gebouw te geven krijgt het een tweede leven. Daarmee heeft het ook een maatschappelijke meerwaarde: leegstand wordt tegengegaan en er wordt duurzaam omgegaan met bestaande bebouwing

Bij het traject een transformatie is niet alleen het ontwerpen van belang. Er is ook vakmanschap, kennis en ervaring nodig. Het bestaande pand wordt volledig in kaart gebracht om te bepalen welke elementen kunnen en moeten blijven en welke nieuw zullen worden aangebracht. Het is van belang dat het pand voldoet aan de huidige eisen, en het gebruiksvriendelijk is en wordt.

Als woningcorporatie, ontwikkelaar of woongroep is het fijn om te werken met een architect die, met oog voor de omgeving, een eigen gezicht aan het project geeft, maar ook aansluit op de vraag. Die woonwensen vorm geeft in pakkende architectonische concepten en details. Een echte mee-denker in het project. Die niet alleen op slimme wijzen de beperkte middelen inzet, maar ook de duurzame toepassingen kent en weet toe te passen. 

In het verleden hebben wij bijvoorbeeld ook de kans gekregen om een bestaand schoolgebouw te transformeren naar begeleid wonen. In de binnenstad van Utrecht ontwierpen we de transformatie van een voormalig schoolgebouw naar een gebouw geschikt voor begeleid wonen. Onze opdrachtgever verleend 24-uurs zorg op maat aan de bewoners in het gebouw. Elk voormalig schoollokaal is getransformeerd tot twee compacte woonruimtes. In totaal zijn er 20 woon-zorgeenheden gerealiseerd, daarnaast één beheerderswoning en ook één studentenhuis waarvan de bewoners een taak hebben in de zorgverlening aan andere bewoners. De school heeft zijn karakteristieke uitstraling behouden en met de toevoeging van enkele moderne wijzigingen is deze nu gereed voor begeleid wonen. Een echte win-win situatie dus!

Bekijk ook onze de renovatie die we realiseerde aan het pand van de woongroep Overhoop, waarvoor we een nominatie van de Rietveldprijs 2022 ontvingen! De circulaire renovatie en transformatie van een woon- en winkelgebouw in de wijk Overvecht in Utrecht. De leegstaande winkelpanden zijn deels verbouwd tot woningen en bieden in de gewijzigde situatie plaats aan een buurthuis en een weggeefwinkel. Uitgangspunt van het renovatieplan is het verbeteren van de thermische isolatie van de gebouwschil zonder het architectonische karakter van het gebouw aan te tasten. De oorspronkelijke dieptewerking in de gevel door de overdekte entrees is in ere hersteld. Het dak is voorzien van een dakterras, sedum en 65 zonnepanelen, en is toegankelijk gemaakt door twee nieuwe

Een transformatie van een pand is een intensief en langdurig traject dat gemoeid gaat met zeker niet de minste kosten. Het aangaan van zo’n project kan een flinke onderneming zijn. Vaak ontbreekt de tijd om een dergelijk project te beheren en managen. Juist dan wil je iemand naast je hebben staan die je kan adviseren, meedenken en verstand heeft van zaken. De expertise van iemand met de kennis en ervaring kan dan van groot waarde zijn.

Wij van MN Architecten in Utrecht staan jou graag bij in het proces het uiteindelijke project van jouw wensen te realiseren. MN Architecten heeft jarenlange ervaring in het vak. We helpen je door het hele bouwproces. Van eerste schets tot aan de oplevering. De combinatie van een luisterend oor en innovatief meedenken is onze kracht. Wij zijn pas tevreden als jij echt tevreden bent. Wij werken het liefst ook graag voor een ambitieuze opdrachtgevers. En zijn altijd bereid een stap extra te zetten om het gewenste eindresultaat te realiseren wat jullie precies voor ogen hadden, en meer! Wij creëren voor jullie een vanzelfsprekend bijzonder, bijzonder vanzelfsprekend plan.

KIJK HIERONDER VOOR ONZE REFERENTIEPROJECTEN. HEB JE VRAGEN? HIERONDER VIND JE VEEL GESTELDE VRAGEN TERUG. NOG MEER VRAGEN OF GEWOON NIEUWSGIERIG WAT WE VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN? PLAN EEN KENNISMAKINGSGESPREK HIERONDER IN!

Maarten heb ik tijdens het verbouwen van de Koepelkerk ervaren als zeer bekwaam en betrokken, en bovendien als buitengewoon prettig persoon.

Thies van de Wal
Commissie van Beheer, Koepelkerk Arnhem

Het is belangrijk om een klik te ervaren met de architect die je uitkiest. Het is toch degene aan wie je jouw droomwoning toevertrouwt, plus je brengt ontzettend veel tijd met elkaar door. Maarten heeft onze wensen zo exact vertaald dat het lijkt alsof de woning om ons heen is gegroeid. Ik voel mij hier dan ook erg thuis. En ben Maarten erg dankbaar dat we nu zo´n fijne plek hebben voor onszelf en de kinderen.

Simone Kok
Particulier project

Door goede vragen en mooie, creatieve visualisaties kregen we goed inzicht in de concrete (on)mogelijkheden van onze bouwplannen.

Egbert Ribberink
Stichting Agapè

Maarten was als architect betrokken bij de duurzame renovatie van het pand van onze woongroep Overhoop. Werken met tweedehands materiaal is zo makkelijk nog niet, ook niet voor een architect. Ik ben daarom blij dat hij zich flexibel heeft opgesteld tijdens de renovatie. Het resultaat is heel mooi en speels geworden, precies zoals wij wilden. Technisch is alles kloppend, daar heeft Maarten ook voor gezorgd. We hebben echt samen als teams iets moois neergezet. De praktische oplossingen rondom onze duurzame aanpak, het meedenken over kwaliteit en betaalbaarheid vanuit Maarten heb ik als zeer prettig ervaren. Ik kan hem iedereen aanbevelen, vooral iedereen voor wie duurzaamheid belangrijk is.

Frank Mulder
Overhoop woongroep

Maarten heeft ons geweldig bijgestaan in het out-of-the-box-denken over de uitbreiding van onze woning binnen de vele kaders van het bestemmingsplan. Zijn flexibiliteit en assistentie vormden een betrouwbare uitvalsbasis in de drukke verbouwingsperiode.

Jacqueline Niezink
particulier project

Maarten ontwierp met ons samen ons droomhuis. Hij heeft ons veel geld bespaard door slimme oplossingen voor problemen en scherpe onderhandelingen met externen.

Ruben Hofstee
particulier project
Kan ik je helpen?
Ik help je graag met al je vragen over jouw project.
+31 (0)30 207 20 25Plan adviesgesprek

Veel gestelde vragen

MN Architecten werkt aan zowel nieuw- of verbouwprojecten in de particuliere als de zakelijke opdrachtgevers. Wij hebben ervaring met transformaties, monumenten, kerken, kantoorpanden, zorgwoningen, huisartsenpraktijken en woningbouw.

De kosten van een architect hangen van veel factoren af. Gaat het om een nieuwbouw project, een verbouwing, transformatie of renovatie van een pand? Betreft het een monument? Heeft u vergunningen nodig? En wat zijn u wensen als opdrachtgever, hoe hoog wilt u het afwerkingsniveau? Al deze aspecten hebben invloed op de uiteindelijke kosten. Om een duidelijke indicatie te geven van de mogelijke kosten is een kennismakingsgesprek met ons nodig, deze is kosteloos. Op deze manier hebben wij een duidelijk beeld van het project, en kunnen wij u een eerlijke offerte verstrekken. Wij werken met een vaste prijs per fase tot aan het technisch ontwerp, zo weet u precies wat u kwijt bent en heeft u geen verrassingen achteraf. Neem contact met ons op voor meer informatie of het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Het voordeel van werken met MN architecten is dat de plannen doordacht en verrassend zijn. Als ontwikkelaar zoek je een bureau die ervaring en verstand van zaken heeft. Die jouw visie vorm kan geven door goed luisteren, en die de gebruikers- of bewonerswensen snapt en vertaalt. Een echte mee-denker in het project. Die op slimme wijze de beperkte middelen inzet, maar ook de duurzame toepassingen kent en weet toe te passen. Daarnaast vormt een uitgewerkt plan een goede basis voor een soepel bouwproces met minimale kans op uitloop van de werkzaamheden of meerwerk tijdens de uitvoering. Namens jullie kan ik toe zien op een correcte bouwuitvoering.

Wij werken in de offerte met een prijs per fase. Na het afronden van een fase, als alles naar wens is, factureren wij de desbetreffende fase. Zo houdt u ook financieel een duidelijk overzicht van de gemaakte kosten.

Nee, het kan voorkomen dat de (ver)bouwkosten hoger uitpakken dan uw budget. Waardoor u kunt besluiten toch te kijken naar een andere oplossingen. Of, ook al is het niet onze intentie, kan het voorkomen dat u niet tevreden bent over het ontwerp. Dan kunt u stoppen met het traject, en rekenen we af tot waar we zijn gekomen.

Jazeker, ook al wij hebben een sterk netwerk aan aannemers en adviseurs waar we samen uit kunnen kiezen. We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Als jullie zelf een aannemer of adviseur hebben waar jullie goede ervaringen mee hebben, is het zeker mogelijk deze mee te nemen in de selectie. Afhankelijk van het project kunnen wij vaak al goed inschatten welke aannemers of adviseurs erbij passen.

Kan ik je helpen?
Neem vrijblijvend contact op voor een kop koffie of voor meer informatie. Ik help je graag in een kennismakingsgesprek.
maarten@mn-architecten.nl+31 (0)30 207 20 25
Wil je meer informatie over hoe we jouw project op weg helpen?