Jouw architect in Utrecht

Je wilt je droomhuis bouwen, verbouwen of anders inrichten. Of misschien wil je een bestaand pand een nieuwe functie geven of je organisatie zichtbaarder maken met een passend gebouw. Maar waar begin je, wat gaat het kosten en hoe gaat het allemaal passen? Architectenbureau MN Architecten in Utrecht lost de ruimtelijke schuifpuzzel voor je op. Je kunt op ons bouwen. Van idee tot unieke plek om te wonen of werken. Benieuwd naar de mogelijkheden?

De plannenmaker voor jouw bouwwensen

Iets laten bouwen of verbouwen doe je niet elke dag. Waar moet je beginnen? Of het nu gaat om een leeg kavel of een bestaand gebouw: architectenbureau MN Architecten in Utrecht lost de ruimtelijke schuifpuzzel voor je op. We helpen je door het hele bouwproces. Van eerste tekening tot het uiteindelijke huis of pand van je dromen. MN Architecten maakt ontwerpen voor eigentijdse, dienstbare gebouwen en interieurs voor bedrijven en particulieren. Nieuwbouw, verbouw, renovatie en herbestemming: wij zijn jouw plannenmaker.

Persoonlijk en vakkundig ontwerp
Start met een leeg kavel of bestaand gebouw; bij MN Architecten krijg je een doordacht en op maat gemaakt ontwerp. Laat ons jouw droomhuis ontwerpen.
betrouwbare bouwplannen
Zodra je tevreden bent, zetten we alles op papier. Wij dienen de vergunning in en helpen je bij het vinden van een betrouwbare aannemer.
perfectie tot en met de uitvoering
We blijven betrokken van ontwerp tot oplevering, zodat alles klopt. Verwacht een architectonisch pareltje.

Onze werkwijze

Je wilt een huis of gebouw om trots op te zijn. MN Architecten in Utrecht helpt je daarbij. Van idee tot bouw doorlopen we samen meerdere fases.
Fase 1
wensen
Fase 2
voorontwerp
Fase 3
definitief ontwerp
Fase 4
technisch ontwerp
Fase 5
bouw en oplevering

Jouw wensen bespreken

Wat zijn jouw woonwensen? Wij komen langs om je project uitgebreid te bespreken. We sparren, geven je voorbeelden van mogelijke oplossingen, en we kunnen je vragen beantwoorden. Zo weet je vooraf wat de haalbaarheid is van jouw project.

Het voorontwerp

Op basis van onze kennismaking en een grondige analyse van de locatie, komen we al schetsend tot de beste oplossing. Een doordacht en verrassend plan met eventuele varianten, helemaal op maat ontworpen voor jouw situatie. Jouw opmerkingen over het ontwerp verwerken we in de volgende fase.

Het definitieve ontwerp

Na de schetsfase maken we van een idee een concreet plan. We verwerken ook adviezen van derden in het ontwerp. Denk aan tips over ruimte-indeling, materialen en kleuren. Een aannemer of bouwkostenadviseur kan een raming voor je maken. Zo weet je waar je financieel aan toe bent.

Het technische ontwerp

Als je helemaal tevreden bent met het ontwerp, leggen we precies vast hoe het door de aannemer moet worden uitgevoerd. Zie het als een technische bouwtekening, een soort bestek. Met dit uitgewerkte bouwplan kun je goed vergelijkbare offertes opvragen. Wij helpen je bij het kiezen van een aannemer.

De bouw en oplevering

Je wil natuurlijk dat het gebouwde eindresultaat net zo mooi wordt als het ontwerp. Daarom komen we graag regelmatig langs op de bouwplaats om alles in de gaten te houden. We overleggen met alle betrokkenen en zorgen dat jouw huis of bedrijfspand perfect wordt opgeleverd.

Plan kennismaking

Maarten heb ik tijdens het verbouwen van de Koepelkerk ervaren als zeer bekwaam en betrokken, en bovendien als buitengewoon prettig persoon.

Thies van de Wal
Commissie van Beheer, Koepelkerk Arnhem

Het is belangrijk om een klik te ervaren met de architect die je uitkiest. Het is toch degene aan wie je jouw droomwoning toevertrouwt, plus je brengt ontzettend veel tijd met elkaar door. Maarten heeft onze wensen zo exact vertaald dat het lijkt alsof de woning om ons heen is gegroeid. Ik voel mij hier dan ook erg thuis. En ben Maarten erg dankbaar dat we nu zo´n fijne plek hebben voor onszelf en de kinderen.

Simone Kok
Particulier project

Door goede vragen en mooie, creatieve visualisaties kregen we goed inzicht in de concrete (on)mogelijkheden van onze bouwplannen.

Egbert Ribberink
Stichting Agapè

Maarten was als architect betrokken bij de duurzame renovatie van het pand van onze woongroep Overhoop. Werken met tweedehands materiaal is zo makkelijk nog niet, ook niet voor een architect. Ik ben daarom blij dat hij zich flexibel heeft opgesteld tijdens de renovatie. Het resultaat is heel mooi en speels geworden, precies zoals wij wilden. Technisch is alles kloppend, daar heeft Maarten ook voor gezorgd. We hebben echt samen als teams iets moois neergezet. De praktische oplossingen rondom onze duurzame aanpak, het meedenken over kwaliteit en betaalbaarheid vanuit Maarten heb ik als zeer prettig ervaren. Ik kan hem iedereen aanbevelen, vooral iedereen voor wie duurzaamheid belangrijk is.

Frank Mulder
Overhoop woongroep

Maarten heeft ons geweldig bijgestaan in het out-of-the-box-denken over de uitbreiding van onze woning binnen de vele kaders van het bestemmingsplan. Zijn flexibiliteit en assistentie vormden een betrouwbare uitvalsbasis in de drukke verbouwingsperiode.

Jacqueline Niezink
particulier project

Maarten ontwierp met ons samen ons droomhuis. Hij heeft ons veel geld bespaard door slimme oplossingen voor problemen en scherpe onderhandelingen met externen.

Ruben Hofstee
particulier project

Ons team

Kan ik je helpen?
Ik help je graag met al je vragen over jouw project.
+31 (0)30 207 20 25Plan adviesgesprek

Veel gestelde vragen

MN Architecten werkt aan zowel nieuw- of verbouwprojecten in de particuliere als de zakelijke opdrachtgevers. Wij hebben ervaring met transformaties, monumenten, kerken, kantoorpanden, zorgwoningen, huisartsenpraktijken en woningbouw.

De kosten van een architect hangen van veel factoren af. Gaat het om een nieuwbouw project, een verbouwing, transformatie of renovatie van een pand? Betreft het een monument? Heeft u vergunningen nodig? En wat zijn u wensen als opdrachtgever, hoe hoog wilt u het afwerkingsniveau? Al deze aspecten hebben invloed op de uiteindelijke kosten. Om een duidelijke indicatie te geven van de mogelijke kosten is een kennismakingsgesprek met ons nodig, deze is kosteloos. Op deze manier hebben wij een duidelijk beeld van het project, en kunnen wij u een eerlijke offerte verstrekken. Wij werken met een vaste prijs per fase tot aan het technisch ontwerp, zo weet u precies wat u kwijt bent en heeft u geen verrassingen achteraf. Neem contact met ons op voor meer informatie of het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Het voordeel van werken met MN architecten is dat de plannen doordacht en verrassend zijn. Als ontwikkelaar zoek je een bureau die ervaring en verstand van zaken heeft. Die jouw visie vorm kan geven door goed luisteren, en die de gebruikers- of bewonerswensen snapt en vertaalt. Een echte mee-denker in het project. Die op slimme wijze de beperkte middelen inzet, maar ook de duurzame toepassingen kent en weet toe te passen. Daarnaast vormt een uitgewerkt plan een goede basis voor een soepel bouwproces met minimale kans op uitloop van de werkzaamheden of meerwerk tijdens de uitvoering. Namens jullie kan ik toe zien op een correcte bouwuitvoering.

Wij werken in de offerte met een prijs per fase. Na het afronden van een fase, als alles naar wens is, factureren wij de desbetreffende fase. Zo houdt u ook financieel een duidelijk overzicht van de gemaakte kosten.

Nee, het kan voorkomen dat de (ver)bouwkosten hoger uitpakken dan uw budget. Waardoor u kunt besluiten toch te kijken naar een andere oplossingen. Of, ook al is het niet onze intentie, kan het voorkomen dat u niet tevreden bent over het ontwerp. Dan kunt u stoppen met het traject, en rekenen we af tot waar we zijn gekomen.

Jazeker, ook al wij hebben een sterk netwerk aan aannemers en adviseurs waar we samen uit kunnen kiezen. We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Als jullie zelf een aannemer of adviseur hebben waar jullie goede ervaringen mee hebben, is het zeker mogelijk deze mee te nemen in de selectie. Afhankelijk van het project kunnen wij vaak al goed inschatten welke aannemers of adviseurs erbij passen.

De kosten van een architect hangen van veel factoren af. Gaat het om een nieuwbouw of juist de verbouwing van een woning? Betreft het een monument? Heb je vergunningen nodig? En wat zijn jouw wensen als opdrachtgever? Al deze aspecten hebben invloed op de uiteindelijke kosten. Om een duidelijke indicatie te geven van de mogelijke kosten of een offerte zullen we met elkaar in gesprek moeten gaan. Wij werken met een vaste prijs per fase tot en met het technisch ontwerp, zo weet je precies wat je kwijt bent en heb je geen verrassingen achteraf.

Wij hebben ons stappenplan kort uitgelegd op de website, kijk hier.

HHet voordeel van werken met een architect is dat de plannen doordacht en verrassend zijn, en helemaal op maat zijn ontworpen voor een specifieke situatie en opdrachtgever. Door in de plannen exact vast te leggen hoe het ontwerp moet worden uitgevoerd zal het gebouwde eindresultaat waarschijnlijk net zo mooi worden als het ontwerp. Daarnaast vormt een uitgewerkt plan een goede basis voor een soepel bouwproces met minimale kans op uitloop van de werkzaamheden of meerwerk tijdens de uitvoering. Namens jou kunnen wij toe zien op een correcte bouwuitvoering. Een bijkomend voordeel van werken met een architect is dat het mogelijk is om met het uitgewerkte bouwplan bij meerdere aannemers een goed vergelijkbare offerte op te vragen, waarbij het aanbestedingsvoordeel aanzienlijk kan oplopen. Offertes kunnen namelijk sterk verschillen per aannemer.

Wij werken op basis van een offerte met een prijs per fase. Na het afronden van de werkzaamheden in een fase, factureren wij het desbetreffende bedrag voor die fase. Zo hou je een duidelijk overzicht van de gemaakte kosten.

Nee, na elke fase kun je besluiten niet verder te gaan met het traject. Dan kan je stoppen met het traject, en rekenen we af tot waar we zijn gekomen. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de (ver)bouwkosten hoger uitpakken dan uw budget, waardoor je misschien toch andere plannen gaat maken. Of, ook al komt het zelden voor, kan het zijn dat je niet tevreden bent over het ontwerp.

Jazeker. In het ontwerpproces wordt al in de grote lijnen gekeken naar het interieur, omdat deze samen gaat met het exterieur. Sterker nog, ons ontwerp komt vaak vanuit het interieur tot stand. Wij denken graag mee over de materialen en kleuren. Indien gewenst kunnen we ook een ontwerp voor jouw nieuwe keuken, badkamer, het lichtplan of het vaste meubilair. Wij werken daarvoor samen met een aantal meubelmakers, als je zelf een voorkeur heeft voor een meubelmaker is dat ook mogelijk. Wij geven geen styling- of meubeladvies.

Bouwen is duur. Maar zijn afhankelijke van veel factoren in jouw project. Zoals welke materialen en installaties worden toegepast, en hoe hoog is het afwerkingsniveau. In het kennismakingsgesprek kunnen wij vaak wel goed inschatten of jouw wensen en budget op één lijn liggen. Daarnaast kunnen wij in het ontwerptraject meedenken om het ontwerp zo te maken dat het net wat beter binnen jouw budget past. Neem contact met ons op voor meer informatie of het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Nee, wij hebben een netwerk aan aannemers en bouwbedrijven waar we samen uit kunnen kiezen. Op basis van jullie project kunnen wij vaak al goed inschatten welke aannemers passen bij jullie wensen. En we staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Als jullie zelf een aannemer hebben waar jullie goede ervaringen mee hebben, of van hebben gehoord, is het zeker mogelijk deze mee te nemen in de aannemerselectie.

Gemeentes hebben wettelijk gezien 8 weken de tijd om uitsluitsel te geven over je vergunningsaanvraag. De gemeente kan ervoor kiezen éénmalig dit termijn te verlengen met 6 weken. Wij vragen namens u de vergunning aan, en onderhouden tot aan vergunning contact met de gemeente.

Ja, om de bestaande situatie zo goed mogelijk uit te tekenen werken wij altijd met archieftekeningen. Als je deze al hebt is dat mooi meegenomen, maar je hoeft ze niet zelf aan te vragen. Dat doen wij voor jou.

Kan ik je helpen?
Neem vrijblijvend contact op voor een kop koffie of voor meer informatie. Ik help je graag in een kennismakingsgesprek.
maarten@mn-architecten.nl+31 (0)30 207 20 25
Wil je meer informatie over hoe we jouw project op weg helpen?