Verbouwing jaren ’70 bungalow Odijk

Deze bestaande bungalow met patio uit de jaren ’70 was aan renovatie en verduurzaming toe. In deze L-vormige cataloguswoning waren de verblijfsruimtes sterk georiënteerd op de patio. Omdat de woning geschakeld kon worden heeft deze drie gesloten gevels. Dit zorgde ervoor dat, ook al is de woning op de hoek van de straat gelegen, de zijgevel met een lengte van 18 meter volledig gesloten langs de aangrenzende woonstraat lag.

De indeling van de woning is volledig gewijzigd, de voormalige hal en studeerkamer zijn aan de woonruimte toegevoegd, waardoor een aaneengesloten royale woonruimte ontstaat, die zich zowel op de patio als op het voorerf oriënteert. De verkeersruimte is geoptimaliseerd en langs de patio gelegd, de inpandige garage is getransformeerd tot studeerkamer. De voorheen volledig gesloten zijgevel is voorzien van 4 nieuwe gevelopeningen, waaronder de nieuwe voordeur.

Door nieuwe luifels aan zowel de patiozijde als aan de buitenzijde van de woning te plaatsen is passieve zonwering gerealiseerd, deze is qua diepte bepaald met behulp van schaduwonderzoek.

Door een gemetselde nieuwe luifel op de hoek van de woning ontstaat een prettige overdekte buitenruimte en wordt het gemetselde L-vormige volume afgemaakt.