Verbouwing vrijstaande woning Leusden

De opdrachtgever van deze rietgedekte vrijstaande woning wilden graag een nieuwe indeling op de verdieping realiseren waarbij de slaapkamer, badkamer en garderobe in een comfortabel en mooi samenhangend geheel zouden worden vormgegeven.

De bestaande indeling verhulde deels de mooie dakconstructie met spanten en gordingen, die we in ons ontwerp zoveel mogelijk zichtbaar hebben gemaakt. De noklijn is in het ontwerp over de volle lengte van de woning ervaarbaar wat zorgt voor een ruimtelijk gevoel. De nieuwe slaapkamer is centraal gelegen exact in de twee hartlijnen van de woning, met aan weerszijden de badkamer en garderobe.

De nieuwe royale badkamer krijgt om toch een geborgen gevoel te behouden een verlaagd plafond, met daarboven een vide zodat de ruimtelijkheid van de kap vanuit de slaapkamer ervaarbaar blijft. Ter plaatse van de ruim inloopdouche is door een lichtstrook in het plafond geplaatst, zodat er ook in de douche voldoende natuurlijk licht binnenvalt.

Naast de nieuwe indeling hebben we ook het vaste meubilair ontworpen voor zowel de badkamer als de slaapkamer. In de slaapkamer worden aan beide zijden twee inloopkasten geplaatst, symmetrisch in de ruimte. Om binnen de beperkte ruimte een zo comfortabel mogelijke inloopkast te creëren, krijgen deze een plafond en zijn volledig afsluitbaar met schuifdeuren. Binnenin zijn de kasten uitgerust met een open kastsysteem, waardoor je tijdens het aankleden gemakkelijk toegang hebt tot al je kleding en accessoires.


  • opdrachtgever: particulier
  • status: ontwerpfase