20 nieuwbouwwoningen De Boshoven CPO Erve Bosco Meppel

Sinds kort werken we een aan een mooie nieuwe opdracht, namelijk het ontwerp van ca. 20 duurzame, grondgebonden nieuwbouwwoningen in de uitbreidingswijk ‘Nieuwveense landen’, nota bene in de geboorteplaats van architect Maarten Nieuwenhuize: Meppel.

We werken samen met Schoots Architecten uit Amersfoort aan dit gave project. We kregen na een selectie de opdracht van het partculiere collectief (CPO) ‘Erve Bosco’. Deze diverse- en ambitieuze groep van toekomstige bewoners wil een prettig ‘woonerf’ realiseren waar ze veel verschillende voorzieningen gaan delen en naar elkaar omzien.

Er zullen diverse woningtypes worden gerealiseerd zodat er veel verschillende soorten huishoudens een plekje kunnen vinden op deze woonplek. Met een slim modulair bouwsysteem proberen we zo veel mogelijk individuele woonwensen te realiseren voor alle bewoners.

Momenteel werken we aan het stedenbouwkundige plan en we hebben 2 workshops gedaan met de groep, we bouwden samen met lego onze ideale wijk, we gingen in gesprek over duurzame -biobased- bouwsystemen en verzamelden de mooiste referentiebeelden.

Binnenkort hopen we te kunnen starten met het voorontwerp, dus wordt vervolgd!