verbouwing woning Tuinwijk Utrecht

In deze eerder samengevoegde beneden- en bovenwoning in Tuinwijk in Utrecht wilden de bewoners de indeling van hun woning eens goed tegen het licht houden. We wijzigden de indeling grondig, voegden een badkamer toe en ontwierpen vast meubilair.

 

De eerste etage is geschikt gemaakt voor de twee groter wordende kinderen, daar maakten we twee goede tiener-slaapkamers, die hun eigen badkamer hebben. De bovenste etage hebben we helemaal geschikt gemaakt voor de ouders van het gezin, met slaapkamer, werkkamer, een 2e badkamer een royale garderobe. Multifunctioneel en allemaal in logische en ruimtelijke samenhang met elkaar.

 

Tussen de verschillende ruimtes zijn glazen puien toegevoegd zodat je overal de hele oppervlakte van deze verdieping ervaart. Vanuit de overloop kijk je zowel door de badkamer als een doorkijkje in de garderobe dwars door het huis heen. Het ontwerp van het vast meubilair maakte onderdeel uit van de opdracht, ook de badkamer is volledig om maat ontworpen. In de badkamer is een daklicht dat moest blijven zitten in een kast opgenomen waardoor een lichthapper is ontstaan.

 

In de entree van de woning hebben we ter plaatse van de loze 2e voordeur een royale garderobekast gemaakt, terwijl het glas in lood raam boven de deur nog steeds zichtbaar is.

opdrachtgever: particulier

aannemer: Aannemers- en bouwbedrijf Frank Wouterse BV

meubelmaker: Xander Meindersma

constructeur: Constructiebureau de Heer

foto’s: Filippo Rossi