Verbouwen of verhuizen?

Verbouwen of verhuizen?

We kennen het allemaal wel. Ook al woon je heerlijk, je komt hier en daar toch wat ruimte te kort. Je zou graag duurzamer wonen, en je bent toe aan een verandering van wonen. Ook al is je vertrouwde plek verlaten een grote stap, lijkt verhuizen toch vaak de meest effectieve oplossing. Op deze manier kan je op zoek naar een woning die volledig voldoet aan jouw wensen. Helaas neemt de laatste tijd de drukte op de huizenmarkt af, de rente stijgt en verhuizen is inmiddels niet een beslissing die je zomaar wilt nemen. De veranderingen op de markt dwingen ons kritischer naar onze huidige woningen te kijken, en soms kan verbouwen juist de oplossing bieden die je zoekt.

 

Doordat het lastig kan zijn globaal naar je eigen woning te kijken is het fijn als iemand met ervaring met jou meedenkt en adviseert wat de mogelijkheden voor jouw wensen zijn. Een persoon die jou kan helpen het antwoord te vinden op de vraag, is het toch beter om te verbouwen of verhuizen? In sommige gevallen is het inderdaad verstandiger om te verhuizen voor de wensen die jij hebt. Maar in veel gevallen kan een herindeling van de woning met effectieve oplossingen, of een (kleine) verbouwing en verduurzaming al voldoende zijn om jouw woning helemaal naar je wens te maken.

Adviesgesprek

De huidige markt geeft ons allemaal uitdagingen, daarom bieden wij nu tijdelijk een vrijblijvend advies gesprek aan. In dit gesprek adviseren wij jou wat er voor jou mogelijk is, zonder dat we daar een ontwerp voor uitwerken. Wij kijken naar jouw wensen en proberen samen met jou tot een effectief plan te komen. Op basis van de plattegrond van jouw huidige woning geven wij schetsmatig aan wat effectieve oplossingen zouden kunnen zijn. Wij kunnen aangeven wat er mogelijk is om vergunningsvrij te kunnen bouwen. En wat jouw opties zijn om de woning te verduurzamen.

Na dit gesprek heb jij een duidelijk beeld van wat de beste opties voor jou kunnen zijn. Verhuizen of toch verbouwen. Dit kan zijn door met vindingrijke aanpassingen jouw woning helemaal naar wens is te maken. Of wordt het toch een herindeling, verbouwing of uitbouw van de woning. Na het gesprek ben je vrij om te doen met onze adviezen wat je wilt. Uiteraard kunnen wij jou, indien gewenst, in elke vervolgstap verder helpen.


Wie zijn wij?

MN Architecten maakt ontwerpen voor eigentijdse, dienstbare gebouwen en interieurs voor professionele- en particuliere opdrachtgevers. Er wordt zowel gewerkt aan nieuwbouw- als herbestemmingsprojecten of het verbouwen van bestaande (monumentale) gebouwen. In ons werk staat het gebruik centraal en onze ontwerpen zijn altijd sterk contextgevoelig. Daarnaast houden we ervan om ruimtelijke, lichte ruimtes te ontwerpen, waarin we eerlijke materialen toepassen met veel oog voor detail. MN Architecten werkt vanuit een persoonlijke en vertrouwelijke relatie met haar opdrachtgevers.

Meer informatie over hoe wij te werk gaan? Bekijk dan onze blog: Zo speel ik als architect met licht en ruimte – MN Architecten (mn-architecten.nl)

Meer informatie?

 

Wens je meer informatie te ontvangen over een dergelijk adviesgesprek, vul dan hieronder jouw e-mailadres en wij sturen jou de informatie toe.

 

Hopelijk tot snel!

 

Het team van MN Architecten, Architectenbureau in Utrecht

 

Geen e-mail ontvangen? Check je spam-filter, het kan voorkomen dat de e-mail met informatie daar terecht komt

  Meer informatie ontvangen

   Naam

   Email

  Voorbeelden van ons werk

  • circulaire renovatie Overhoop Utrecht
  • transformatie vrijstaande woning Culemborg
  • In de Weerd Arnhem
  • ede
   verbouwing 2 onder 1 kap woning Ede
  • multifunctionele bovenverdieping Utrecht
  • Transformatie schoolgebouw naar begeleid wonen Utrecht
  • samenvoeging woningen binnenstad Utrecht
  • verbouwing woning Weerdsingel Utrecht
  Bekijk alle projecten

  Ga met ons in gesprek

  Schakel vandaag nog ons architectenbureau in en realiseer jouw droomhuis. Neem een kijkje tussen onze eerdere projecten en neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of om advies te vragen. Je kunt ons ook bereiken door te bellen naar +31(0)30 207 20 25, of stuur een e-mail naar info@mn-architect.nl.

  MN-logo-wit

  MN Architecten

  Wittevrouwensingel 99

  3514 AM  Utrecht

  +31(0)30 207 20 25

  info@mn-architecten.nl

  KvK: Utrecht 60667435

  SBA: 1.100201.051 

  voorwaarden