verbouwing woning Weerdsingel Utrecht

We werken aan een verbouwplan voor een voormalige beneden- en bovenwoning uit 1870 aan de prachtige Weerdsingel O.Z. (oostzijde) in Utrecht. De opdrachtgever heeft de wens om de bel etage uit te breiden en het souterrain in te richten als hoofdslaapkamer met badkamer die ook voor logees gebruikt kan worden.

Door de vloer van het souterrain 30 cm te laten zakken, en het maken van een open indeling waarin slaapkamer en badkamer subtiel in elkaar overlopen, krijgt deze bouwlaag een volwaardig woonfunctie. Omdat de tuin ongeveer op hetzelfde niveau ligt als het souterrain is het mogelijk om een gevel te maken met veel glas en deuren. Een beloopbare lichtstraat over de volledige breedte van de woning in de vloer van de uitbouw op de begane grond zorgt voor daglichttoetreding diep in het souterrain. Een lichte vloer zorgt voor maximale reflectie van het daglicht diep in de ruimte.

Er komen houtaccenten in het interieur, zoals in de lichtstraten en het vaste meubilair. De transparante aanbouw brengt een maximale relatie met de diepe, weelderig groene tuin tot stand. De oude achtergevel blijft grotendeels gehandhaafd, door de transparante uitbouw wordt voorkomen dat de ruimte achter de oude achtergevel te donker wordt.

Opdrachtgever:  particulier

Status: ontwerpfase

Aannemer: n.t.b.